زمان انتخاب بهترین کمپرسور برای ساب سنگبری باید 4 معیار را در نظر داشته باشیم.
- معیار اول: کمپرسور را برای چه خطی می خواهم ( خط اسلب یا تایل)
- معیار دوم: چه تعداد دستگاه ساب سنگبری دارم.
- معیار سوم: کمپرسور با چه ظرفیتی (حجمی) مناسب دستگاه ساب سنگبری من است.
- معیار چهارم: چه کمپرسوری بخرم که هم قیمت آن خوب باشد و هم کیفیت خیلی خوبی داشته باشد.
در این مطلب می خواهیم هر چهار معیار را با همدیگر بررسی کنیم تا بهترین کمپرسور را برای ساب سنگبری مان انتخاب کنیم.
معیار اول: کمپرسور را برای کدام خط می خواهم (اسلب یا تایل)
بطور کلی خطوط اسلب نسبت به تایل نیاز به کمپرسور های قوی تری دارند چرا که نیاز به هوای فشرده بیشتری دارند.
اما از این مهم تر این است که ساب سنگبری من چند کله است. هر چقدر تعداد کله ها بیشتر باشند طبیعتا کمپرسور قوی تری نیاز است.
بطور مثال اگر دستگاه من 16 کله است شاید یک کمپرسور پیستونی 1000 لیتری جواب کارم را بدهد اما برای 23 کله حداقل کمپرسور اسکرو (کمپرسور پیچی) 3000 لیتری نیاز است.
معیار دوم: چه تعداد دستگاه ساب سنگبری دارم
قبل از اینکه این قسمت را توضیح بدهم باید بدانیم دو نوع کمپرسور برای ساب سنگبری وجود دارد.
- نوع اول: کمپرسور پیستونی
- نوع دوم: کمپرسور اسکرو (پیچی)
اگر تفاوت این دو نوع کمپرسور را نمی دانی می توانی بصورت کامل در این مطلب (تفاوت کمپرسور پیستونی با اسکرو) بخوانی.
تعداد دستگاه های ساب سنگبری در انتخاب کمپرسور مهم هستند چون کمک می کند با انتخاب درست کمپرسور، مقدار زیادی در هزینه ها صرفه جویی کنیم.
اجازه بده با یک مثال ساده این موضوع را باز کنم.
تصور کن برای یک دستگاه ساب سنگبری 16 کله می خواهی کمپرسور بخری. احتمالا یک کمپرسور پیستونی 1000 لیتری برای کارت کافیست.
اما اگر دو تا دستگاه ساب سنگبری داشته باشیم مثلا یکی 16 کله و دیگری 18 کله آنوقت خرید دو تا کمپرسور پیستونی 1000 لیتری به صرفه نیست به جای آن باید یک کمپرسور اسکرو (پیچی) 2000 لیتری تهیه کنیم (هم طول عمر بیشتری دارند و هم قیمت به صرفه تر می شود)
- قیمت کمپرسور پیستونی 1000 لیتری در حال حاضر 80 میلیون تومان است که دو تا آن 160 میلیون تومان می شود.
- قیمت کمپرسور اسکرو آلمانی (پیچی) 2000 لیتری 125 میلیون تومان.
به وضوح کمپرسور اسکرو به صرفه تر خواهد بود. و این در صورتی است که کمپرسور های اسکرو هم توان پیوسته کار کردن دارند و هم طول عمر بسیار بیشتری نسبت به کمپرسور های پیستونی دارند.
که اگر بخواهی هزینه های جانبی در طول 10 سال را حساب کنی متوجه می شوی کمپرسور های اسکرو بسیار بسیار مقرون به صرفه تر خواهند بود.
معیار سوم: کمپرسور با چه ظرفیتی (حجم) بخرم
ظرفیت کمپرسور برای ساب سنگبری بسته به مدل و تعداد کله های آن می تواند متفاوت باشد. اما تجربه چند ساله نشان داده اکثر شرکت هایی که که دستگاه قدیمی دارند عموما یا کمپرسور پیستونی 750 لیتری می برند یا 1000 لیتری.
و شرکت هایی که دستگاه جدید و 20 کله به بالا دارند، کمپرسور اسکرو (پیجی) می برند.
اما پیشنهاد من این است که زمان خرید به ده سال آینده یک نیم نگاهی داشته باش. اگر احساس می کنی قرار است در ده سال آینده دستگاه جدیدی به خط اضافه کنی بهتر است امروز کمپرسوری با ظرفیت بالاتر بخری و بعدا مجبور به دوباره کاری نشی.
چون اگر ظرفیت کمپرسور برای ساب سنگبری بالاتر باشد مشکلی پیش نمی آید اما اگر ظرفیت کمتر باشد باعث می شود دستگاه به خوبی کار نکند یا به اصطلاح تصادف رخ دهد.
پیشنهاد سازندگان دستگاه ساب سنگبری خرید کمپرسور اسکرو حداقل 3000 لیتری است اما ایده آل آن را 5000 لیتری عنوان می کنند. (برای اطمینان از اینکه دقیقا کمپرسور چند لیتری نیاز می شود می توانی از سازنده دستگاه هم کمک بگیری)
معیار چهارم: چه کمپرسور بخرم که هم کیفیت آن خوب باشد، هم قیمت آن
در زمان انتخاب کمپرسور سه انتخاب داری:
- کمپرسور های استوک (دست دوم) وارداتی
- کمپرسور های مونتاژی
- کمپرسور دست دوم
حالت اول: کمپرسور های استوک (دست دوم) وارداتی:
کمپرسور های وارداتی مانند اطلس کوپکو، سولر، کیزا و… قطعا کیفیت خیلی خوبی دارند اما مشکل اصلی آنها استوک (دست دوم) بودن است. هیچکدام از این کمپرسور های وارداتی نو یا دست اول نیستند و مشخص هم نیست چقدر کار کردند، در کنار این موضوع اگر خراب شوند، تامین قطعات آنها بسیار دشوار و گران است.
حالت دوم: کمپرسور های مونتاژ
انتخاب دیگر، کمپرسور های مونتاژی هستند. این کمپرسور ها عمدتا با دو نوع ایرند(هواساز) متفاوت ارائه می شوند:
- روتورکمپ آلمان
- تی ام سی ایتالیا
اگر بخواهم خیلی ساده و به دور از پیچیدگی های فنی توضیح بدهم می گویم حتما انتخابت روتورکمپ آلمان باشد.
اما کمپرسور اسکرو فقط ایرند(هواساز) نیست. انتخاب برند، قدرت، ظرفیت و سایز هر قطعه در کیفیت نهایی و عمر کمپرسور تاثیر مستقیم دارد.
از آنجایی که توضیح این مطالب خیلی طولانی و کمی گیج کننده می تواند باشد پیشنهاد می کنم اگر در این مورد هر سوالی داشتی با کارشناسان ما تماس بگیری. با صبر و حوصله بصورت کامل راهنمایی می کنند تا بتوانی بهترین کمپرسور برای ساب سنگبری تهیه کنی.
حالت سوم: کمپرسور های دست دوم
همین ابتدای کار آب پاکی را بریزم روی دستت، سراغ کمپرسور دست دوم نرو. اگر دلیل این موضوع را می خواهی، من قبلا در یک مطلب کامل به اسم راهنمای جامع خرید کمپرسور اسکرو دست دوم این موضوع را توضیح داده ام.
تقریبا در این چندین و چند ساله روزی نبوده که یکی از این کمپرسور های دست دوم به تعمیر زود هنگام بر نخورند.
بطور مثال همین امروز که در حال نوشتن این مطلب هستم، به همراه تیم مان به منظور بازدید و تعمیر کمپرسور اسکرو به شرکتی رفتیم که آن چیزی را که می دیدیم نمی توانستیم باور کنیم.
شرکتی که این کمپرسور اسکرو دست دوم را خریده بود، فریب فروشنده را خورده بود.
چرا که برای کمپرسور 11 کیلووات به جای اینکه از ایرند روتورکمپ Evo3 استفاده کنند از Evo2 استفاده کرده بودند و برای اینکه کسی متوجه عدم عملکرد صحیح دستگاه نشود، پولی الکتروموتور را برزرگتر از استاندارد گرفته بودند. در نتیجه ایرند با دور بیشتری کار می کرد تا کمبود را بتواند جبران کند اما خیلی سریع خودش خراب می شود و هزنیه سنگینی به بار می آورد.
انتخاب کمپرسور برای ساب سنگبری:
اگر انتخاب کمپرسور برای ساب سنگبری برایت سخت است یا مطمئن نیستی دقیقا چه کمپرسوری باید بگیری نگران نباش. می توانی با کارشناسان ما تماس بگیری (02146849629 – 09127161850) و هر سوالی که داشتی را بپرسی.